Sección de Teatro y Danza: Explorando la Escena Escénica

La sección de Teatro y Danza de M&T Magazine es un espacio dedicado a la exploración de las artes escénicas, donde nos sumergimos en el vibrante mundo del teatro y la danza para ofrecer a nuestros lectores una visión completa y enriquecedora de estas formas de expresión artística.

En cada edición, presentamos reseñas detalladas de producciones teatrales y espectáculos de danza, desde los grandes musicales de Broadway hasta las innovadoras piezas de danza contemporánea. Nuestros críticos ofrecen análisis perspicaces de las actuaciones, la dirección, la coreografía y la puesta en escena, ayudando a nuestros lectores a descubrir nuevas obras emocionantes y a apreciar más profundamente las producciones que ya conocen.

Además de las reseñas, también ofrecemos entrevistas exclusivas con actores, bailarines, directores y coreógrafos, así como perfiles detallados de las compañías teatrales y de danza más destacadas de todo el mundo.

Nuestra sección de Teatro y Danza no solo se centra en las producciones de escenario, sino que también explora temas relacionados, como la historia del teatro y la danza, los desafíos y oportunidades que enfrentan los artistas escénicos y el papel del teatro y la danza en la sociedad contemporánea.

En resumen, la sección de Teatro y Danza de M&T Magazine es un destino esencial para los amantes de las artes escénicas, donde pueden descubrir nuevas obras, aprender más sobre sus artistas favoritos y profundizar su comprensión del emocionante y diverso mundo del teatro y la danza.

Teatre / Danza

"CONSPIRANOIA: Desxifrant l'amistat en temps de teories de la conspiració"

La Villarroel- Barcelona, 18 abril 2024.-El títol de la peça "CONSPIRANOIA" ja dóna una idea de l'enfocament humorístic i dramàtic que pot tenir aquesta comèdia. La trama ofereix un terreny fèrtil per explorar temes com l'amistat, la confiança i la percepció de la realitat en un context de teories de la conspiració, que avui dia són una part significativa del paisatge mediàtic i cultural.

La premisa de l'"intervenció" plantejada pels amics per ajudar a l'amiga atrapada en teories de la conspiració promet una sèrie de situacions hilarants i incòmodes. A mesura que es desenrotllen les interaccions entre els personatges, es revelen malestars i secrets que podrien posar a prova la força del seu vincle.

Una de les preguntes fonamentals que planteja la peça és si és possible mantenir una relació d'amistat amb algú que té una visió tan radicalment diferent del món. Aquesta pregunta no només és rellevant en el context de les teories de la conspiració, sinó també en el panorama polític i social actual, on les divisions ideològiques poden fer que les relacions interpersonals siguin complicades.

A través de la comèdia dramàtica, "CONSPIRANOIA" pot oferir al públic una oportunitat de reflexionar sobre la importància de la comunicació, la empatia i el respecte mutu en les relacions humanes, fins i tot quan les diferències semblen insalvables.

Angelo Marotti / M&T Magazine
------------------------------------------------------------------

Festival "Terrats en Cultura"

Terrats en Cultura: La Reivindicació de l'Espai Urbà a través de les Arts

Barcelona, 30 abril 2024.-

Terrats en Cultura és molt més que un festival d'arts escèniques i música; és una declaració de principis, una crida a la revitalització urbana i un homenatge a l'arquitectura mediterrània. Impulsat per l'associació cultural Coincidències, aquest projecte, nascut l'any 2013 a Barcelona, té com a objectiu central reivindicar l'ús dels terrats, uns espais que, malauradament, han quedat en desús i oblidats en moltes ciutats.

Recuperant els Terrats:

En un context on els espais públics cada vegada són més reduïts i la vida urbana tendeix a la massificació, Terrats en Cultura emergeix com una proposta refrescant i innovadora. A través d'una programació cultural itinerant als terrats de la ciutat, el festival no només recupera aquests espais, sinó que també els converteix en escenaris vibrants i únics per a la cultura i les arts.

Sostenibilitat Urbana:

A més de la seva dimensió cultural, Terrats en Cultura aposta també per un model d'urbanisme més sostenible. Aprofitant els recursos existents i posant en valor uns espais infrautilitzats, el festival s'alinea amb les demandes actuals de desenvolupament urbà responsable i respectuós amb el medi ambient.

Coincidències:

En el nucli d'aquesta iniciativa es troba Coincidències, una associació cultural sense ànim de lucre que, des de 2013, treballa en la democratització cultural i la creació de nous públics a través de les arts escèniques. Amb el festival Terrats en Cultura com a estendard, Coincidències busca no només reivindicar els terrats com a espais culturals, sinó també fomentar la participació ciutadana i la interacció entre la comunitat i els artistes.

European Creative Rooftop Network (ECRN):

Coincidències no està sola en aquesta missió. Com a membre fundador del col·lectiu European Creative Rooftop Network (ECRN), l'associació s'uneix a altres projectes similars a Europa que també veuen els terrats com a elements clau per a la seva activitat. A través d'aquesta xarxa, es comparteixen coneixements, s'intercanvien experiències i es promouen iniciatives que posin en valor aquests espais únics.

Angelo Marotti / M&T Magazine
---------------------------------------------------------------------Un Viatge Emotiu a Través del Dol i la Reconciliac

"Hi Haurà un Setembre per Tothom"

Teatre Gaudi, 9 maig 2024.-La dramatúrgia de Frank Bayer ens transporta a un relat punyent amb tocs de comèdia, que posa llum a vivències sovint invisibilitzades. A través de la direcció de Laura Porta i Ricard Martí, l'obra ens convida a reflexionar sobre les relacions humanes, la pèrdua i la possibilitat de trobar la reconciliació malgrat els obstacles.  
A la sala d'espera d'un psiquiatre infantil, Irene i Marcel es troben després de cinc anys de separació per abordar la situació del seu fill Jan, diagnosticat recentment d'Asperger. Aquest retrobament ens submergeix en la seva història agredolça, marcada pel dol i la incapacitat de comunicar traumes que superen els límits humans.

Núria Florensa i Xavi Mercadé interpreten amb gran sensibilitat els rols d'Irene i Marcel, donant vida a uns personatges profundament humanitzats. La seva química escènica ens captiva i ens commou a mesura que exploren els recòndits de la seva relació i els sentiments que els uneixen malgrat les adversitats.

L'escenografia de Ricard Martí i la il•luminació de Bernat Llunell creen l'ambient perfecte per a aquesta experiència teatral, transportant-nos a la intimitat de la sala d'espera i dels moments més íntims dels personatges.

En resum, "Hi Haurà un Setembre per Tothom" al Teatre Gaudí és una obra que ens captiva des del primer moment i ens emociona fins al final. És un recordatori poderós de la nostra pròpia humanitat i de la capacitat de trobar la llum enmig de la foscor, una experiència teatral que ressona molt després que s'aixequi el teló.

Angelo Marotti / M&T Magazine
------------------------------------------------------------------------------

Teatre / Danza

"BERTA I MARIÀ"

"BERTA I MARIÀ": Una Mirada Còmica sobre l'Evolució de les Relacions Afectives

Barcelona, 11 abril 2024.-Al Teatre Gaudí, arriba l'estrena de "Berta i Marià", protagonitzada per els actors Lali Barenys i Roger Pera. La trama ens presenta a Berta, una dona de 50 anys que es sent més viva que mai, però que troba que la seva atracció sexual amb el seu marit, Marià, ja no és corresposta. D'altra banda, Marià ja no sent la mateixa passió per Berta i anhela recuperar el desig de la joventut. A mesura que avancen en la seva relació, semblen haver perdut el foc que un dia els va unir, i cadascun comença a seguir el seu propi camí.

En aquesta comèdia, Berta explora novament el sexe i la tendresa, lliure de ser jutjada pel seu aspecte físic i sense rebuig per part de la seva parella. D'altra banda, Marià vol mantenir-se com l'home viril i actiu que sempre ha estat. A través de les rialles i les situacions hilarants, l'obra reflexiona sobre l'evolució de les relacions afectives amb el pas dels anys, mostrant com es troben i es separen al llarg de la vida. Tot i això, malgrat les dificultats, l'afecte i l'amor continuen acompanyant-los fins als últims dies.

"BERTA I MARIÀ" ens ofereix una oportunitat per riure i reflexionar sobre les complexitats de les relacions de parella, explorant temes com la sexualitat, l'atracció i l'amor en diferents etapes de la vida. Una obra que ens recorda que, tot i els canvis i els obstacles, l'afecte sempre perdura i ens acompanya fins al final dels nostres dies.
Angelo Marotti / M&T Magazine
---------------------------------------------------------------

CIUTAT DORMITORI

LA PEÇA CATALANA “CIUTAT DORMITORI” VIATJA A HONG KONG, COM A ÚNIC ESPECTACLE D’ESPANYA,
DINS DEL FESTIVAL SPOTLIGHT

Barcelona, 15 abril 2024. -La peça que neix en col·laboració amb el Teatre Lliure va ser guardonada amb el Premi de la Crítica al Millor Espectacle de Carrer i el Premi El Temps de les Arts d’Arts Escèniques el 2021.
Ara, la peça viatja fins a la Xina, concretament al festival Spotlight de Hong Kong en la seva adaptació “Dormitory Town” recolzat pel Centre d’Arts Tai Kwun on el públic xinès podrà gaudir-la del 19 al 28 d'abril en el Tai Kwun and Tung Wah Coffin Home on tindran lloc les 10 funcions programades. “L’estrena de la versió en cantonès de Ciutat dormitori és un pas molt important per a la internacionalització de la nostra companyia. A més, és una oportunitat única per compartir reflexions sobre com afecta el treball a la nostra vida quotidiana i quines són les polítiques públiques de la gestió de la mort en diferents entorns geogràfics i culturals”, comenta Pau Masaló. El festival rebrà 5 propostes d'artistes destacats de Hong Kong i d'arreu del món, entre les quals es troba "El monjo de la dinastia Tang" de l'aclamat cineasta Tsai Ming-liang i que  obrirà la programació d’enguany. Així, “Dormitory Town” serà la primera peça espanyola en formar part del cartell de Spotlight, responent a la voluntat de la mostra d’obrir-se a creacions més internacionals i, al mateix temps, desafiant els formats d'actuació convencionals i aprofundint en temes propers a tots nosaltres.    Angelo Marotti / M&T Magazine
----------------------------------------------------------------

Dagoll Dagom celebra 50 anys d’història amb el repartiment del nou ‘Mar i Cel’

Barcelona, 16 abril 2024.-El prestigiós grup teatral català Dagoll Dagom ha assolit un hito rellevant en la seva trajectòria celebrant els 50 anys d'activitat amb l'estrena de la nova producció de "Mar i Cel". Aquesta obra, que ha rebut l'elogi tant de la crítica com del públic, és una reimaginació moderna del clàssic musical català que va estrenar-se originalment el 1988.

L'estrena de "Mar i Cel" representa un moment trascendental per a Dagoll Dagom, ja que no només celebra la seva rica història teatral, sinó que també demostra la seva continuada rellevància i capacitat per reinventar-se. L'obra, revisada i actualitzada per reflectir els canvis culturals i socials dels últims anys, és un testimoni de l'aposta del grup per la innovació i l'excel·lència artística.

El repartiment de la nova producció de "Mar i Cel" està compost per un elenc talentós i divers de actors i actrius, molts dels quals han estat part integral del llegat de Dagoll Dagom al llarg dels anys. El seu compromís i dedicació a l'obra es reflecteix en cada actuació, creant una experiència teatral veritablement inoblidable per al públic.

El repartiment amb Abel García, Albert Gràcia, Berta Luna, Eloi Gómez, Clara Renom, Sergio Escribano, Candela Díaz, Esteve Roig, Cisco Cruz, Albert Mora, Anna Alborch, Bittor Fernández, Estel Aparicio, Carme Giner, Biel Llongueras, Guillem Ripoll, Guillem Fole i l’icònic Xavi Fernández.                                             Angelo Marotti / M&T Magazine
--------------------------------------------------------------------   

FOCUS presenta la nova temporada teatral 2023-2024

Teatre Goya, 01 septembre 2023.-
Avui, s’ha presentat, al Teatre Goya de Barcelona, la nova temporada teatral 2023-2024 pels quatre teatres gestionats pel Grup Focus: el Teatre Goya, el Teatre Romea, La Villarroel i el Teatre Condal
L’esdeveniment, que ha comptat amb els protagonistes de la temporada, artistes, creadors, directors, acompanyats d'autoritats culturals i dels membres dels Consells de Públics recentment creats del Teatre Condal i de La Villarroel, ha seguit una temàtica basada en les noves tecnologies i en les eines virtuals per exemplificar el pont que el grup concep entre les audiències habituals i els nous públics.

Per la seva banda, i com ja és habitual, Daniel Martínez de Obregón, president del Grup Focus, ha volgut fer balanç de la temporada passada i, alhora, expressar els objectius i desitjos per la nova etapa.
Segons Martínez, les xifres de la temporada 2022-2023 han superat totes les expectatives, mostrant una tendència a l’alça en el retorn de les espectadores i espectadors als teatres:“Hem viscut un curs ple d’alegries artístiques i una sorprenent, pel seu abast i rapidesa, tornada del públic a les platees. La temporada 2022-2023 ha sigut tot un èxit, amb unes xifres d’espectadors aclaparadores que han esdevingut el rècord de la història de Focus. 410.000 espectadors i més de 9 milions de recaptació en el còmput dels quatre teatres, representen uns ratis d’increment, sobre la temporada anterior, del 20 i del 30% respectivament.
Hem presentat 70 espectacles, en 1389 funcions, amb una mitjana de 347 funcions per teatre.
En gira hem fet 418 bolos, 85 més que la temporada anterior, el que representa també un rècord del nostre equip de distribució; i 4 espectacles han fet temporada a Madrid.”

Presentación del espectáculo multidisciplinar WOMAN by Aarón Vivancos, más que un musical.-

Barcelona, 25 mayo 2023.-
WOMAN by Aarón Vivancos, más que un musical es un imponente espectáculo con el sello “Vivancos” que combina toda la fuerza de la música, la expresión teatral, la danza, el vestuario y el audiovisual para poner de relieve el poderío histórico de la mujer. Tras triunfar en ciudades como Madrid o México, la obra se representará en el Teatre Poliorama durante tres únicas semanas, del 6 al 25 de junio.
Han ntervenido el productor, creador, director artístico y creativo, coreógrafo y compositor de WOMAN, Aarón Vivancos; el codirector artístico, Elías Vivancos; la actriz Guadalupe Lancho y la directora del Teatre Poliorama, Anna Victori.

AARÓN VIVANCOS presenta WOMAN MÁS QUE UN MUSICAL.
06 AL 25 DE JUNIO 2023
Teatre Poliorama


El Teatre Gaudí celebra 15 anys amb un total de 250 obres i 59 musicals

14/02/2023.-La trajectòria dels directors del Teatre Gaudí, la Maria Clausó i l’Ever Blanchet, ja venia de llarg quan el 1995 van obrir el Versus Teatre al Carrer Castillejos 179, un espai amb un escenari central però només a dues bandes. “No vaig parar fins a trobar un espai on obrir un teatre a quatre bandes”, explica l’Ever Blanchet. “El motiu és que a nosaltres, com a creadors, ens interessa un teatre no sotmès a la frontalitat, on l’espectador se sent immers dins l’escena, proper als actors i gaudint dels més petits detalls”, afegeix la directora i actriu Maria Clausó. “No és casualitat que inauguréssim amb un concert dramatitzat amb temes d’Stephen Sondheim”, recorda Blanchet. Sota el lema de “primera fàbrica de creació de teatre musical de Barcelona”, el Teatre Gaudí suma 59 espectacles musicals a dia d’avui. En aquests 15 anys, el Teatre ha acollit grans textos d’autoria internacional com Carrie, Sugar, Els Músics de Bremen o El Despertar de la Primavera.  

GOLFUS DE ROMA celebra l’espectador 100.000!

10/12/2022.-TEATRE CONDAL.  Després de més de 200 funcions, GOLFUS DE ROMA s’ha convertit en un èxit en la temporada de musicals de Barcelona. El Teatre del Paral·lel ha acollit el 10 de desembre l’espectador número 100.000 que s´ha convertit en l’estrella de la funció!   L’afortunat 100.000 s’emportarà alguns premis molt especials com una subscripció anual del Periódico i un Abonament anual de Teatre per les sales del Grup Focus.  L’espectacle és en boca de tothom i continua seduint al públic amb el seu homenatge al circ i a la música de Sondheim. 26 artistes, comèdia, música, acrobàcies, amor i intriga en una producció que ha conquistat el cor de milers d’espectadors. Amb un repartiment estel·lar, Golfus de Roma creix en adeptes dia a dia, convertint el Paral·lel en una festa que no s’acaba. L’espectacle continuarà al Teatre Condal fins el diumenge 8 de gener
Per demanda popular, Golfus de Roma prorroga les seves funcions durant tot el desembre i acabarà la seva aventura al Teatre Condal el diumenge 8 de gener de 2023.
 


La cúpula de Las Arenas es reinventa en un Teatre per acollir 'Creu de navalles', l'homenatge al Grup musical Mecano.

22/11/2022.- L'espectacle, que inclou 37 cançons del mític grup, arriba avui dimarts a Barcelona després de passar per València, Bilbao i Madrid.  Joan Liaño, exconcursant del talent xou Eufòria de TV3, i Clara Sánchez, també concursant d'Eufòria amb el nom artístic de Scorpio, actuaran al costat de nou veus i set ballarins.  El proper 24 de novembre, Arenas de Barcelona, ​​propietat de Merlin Properties, donarà la benvinguda al Nadal amb l'encesa de llums oficial, coincidint amb el de la ciutat de Barcelona i ho farà de la mà de l'elenc de 'Creu de Navajas' a la plaça central on realitzaran una actuació en exclusiva per al centre.Pretty Woman – El musical

18/11/2022. Teatro Apolo.- Pretty Woman, por primera vez en España, el musical que nos hará soñar con el cuento de hadas extraído de una de las comedias románticas más queridas de la historia, a partir del 22 de septiembre en el Teatre Apolo de Barcelona.
 El musical mantiene el marco narrativo de éxito cinematográfico enriqueciéndose con una apasionante banda sonora compuesta por Bryan Adams y Jim Vallance y el inolvidable éxito mundial “Oh, Pretty Woman” de Roy Orbison.  En 1990, la célebre película Pretty Woman, dirigida por Garry Marshall y protagonizada por Julia Roberts y Richard Gere, causó furor convirtiéndose rápidamente en el icono cinematográfico que ha llegado hasta nuestros días. Ahora, tras el éxito internacional en diferentes países, podremos disfrutar de este musical y sus célebres personajes por primera vez en España.

Arriba, al Teatre Condal, Golfus de Roma! Un gran musical composat pel mític Stephen Sondheim i, per primera vegada, en català!

20/09/2022.-Aquest matí, el Teatre Condal ha acollit la presentació de Golfus de Roma, una obra de Burt Shevelove i Larry Gelbart, dirigida per Daniel Anglès, que també és el director artístic del Teatre Condal, i amb música i lletres de Stephen Sondheim. L'espectacle està protagonitzat per Jordi Bosch, Roger Julià, Mercè Martínez, Eloi Gómez, Frank Capdet o Meritxell Duró, entre d'altres.. És una producció de Focus i Festival Internacional de Teatro Clásico de Mérida. A la roda de premsa, ha assistit la companyia i César Martínez de Obregón, director general d'arts i continguts del Grup Focus.

Tartufo arriba al Teatre Goya

28/06/2022.-Aquest matí, el Teatre Goya ha acollit la presentació de Tartufo, una obra de Molière dirigida i versionada per Ernesto Caballero. Pepe Viyuela, Paco Déniz, Silvia Espigado, Germán Torres, María Rivera, Estibaliz Racionero, Javier Mira i Jorge Machín interpreten l'espectacle. És una producció de Lantia Escénica que forma part del Grec 2022 Festival de Barcelona. Ha assistit Jordi González, vicepresident d'Art i Continguts de Grup Focus, Francesc Casadesús, director del Festival Grec de Barcelona, i la companyia de l'espectacle. El primer membre de la companyia en donar declaracions ha estat Pepe Viyuela, qui protagonitza aquesta nova versió de Tartufo. "Creo que hablo en nombre de todos y todas cuando digo que es una forma genial de culminar esta temporada, la cual ha sido una reflexión y un juego constante alrededor de la figura del tartufo. No hay lugar mejor para poner esa guinda", comença entusiasmat. Sobre l'obra, Viyuela ha volgut remarcar que "fundamentalmente, Molière es un hombre que basándose en su gran sentido del humor mete el dedo en la llaga de las cuestiones sociales más candentes y más dolorosas. Vivimos en un mundo muy torturado por los acontecimientos, necesitamos la comedia para mirar de otra manera, para analizar la realidad bajo la comedia", declara.

"UNA NOCHE CON ELLA" fins al 3 de juliol de 2022 al TEATRE CONDAL BARCELONA-

09/06/2022.- TEATRE CONDAL BARCELONA-Records plens d'emoció que, a través de la música (el cabaret, el music hall) ens traslladaran a diferents èpoques. Però, com ella diu al començament de la funció: "Si no t'agraden coses de la teva vida, qui ha dit que no les puguis canviar per a representar-les en un escenari". Durant la 1.30h de l'espectacle, Loles, al costat de dos joves ballarins/actors i dos músics en directe, despullarà la seva ànima i donarà curs a la seva llengua mordaç. Cantarà i ballarà perquè l'espectador recordi aquesta nit amb ella com una cosa inoblidable.

ESTRENA "MONUMENTAL" Autor y director: Martí Torras y Mayneris.

07/06/2022. TEATRE GAUDI.-MONUMENTAL és el primer espectacle de la jove Companyia Chicuelina. És una sàtira gamberra sobre la relació entre Catalunya i Espanya a través del món de la tauromàquia, amb ingredients del teatre document, de la farsa, de l’absurd, del musical, de l’slaptsick o la comèdia física. Els set actors i actrius interpreten a un ritme endimoniat fins a vuitanta-cinc personatges, alguns reals i d’altres imaginaris, majoria d’humans, alguns animals i fins i tot,un extraterrestre, en una aposta deliberada per un gènere tan denostat i alhora, més necessari que mai, com és la comèdia MONUMENTAL és la nostra particular “fiesta nacional” on també hi fem mala sang, tenyint el “capote” i l’estelada de gags esbojarrats, situacions absurdes hilarants i altres despropòsits inspirats en els grans mestres de l’humor. Perquè tot els nacionalismes que no es permeten riure’s si mateixos, esdevenen la forma més perillosa de feixisme.

Una teràpia integral arriba a La Villarroel.-

26/05/2022.-La Villarroel estrena una producció de Velvet Events: Una teràpia integral.  El text està escrit i dirigit per Marc Angelet i Cristina Clemente. Abel Folk, Andrea Ros, Roger Coma i Àngels Gonyalons protagonitzen l'espectacle.  Sinopsi
En Toni Roca és un geni del pa que imparteix uns cursos molt especials, amb tan poques places que hi ha bufetades per apuntar-s’hi. La premissa del curs és ben clara: “Per fer un bon pa, no cal ni la millor farina ni el llevat més fresc, per fer un bon pa el que cal és estar bé amb un mateix.” La Neus, el Bruno i la Laura han aconseguit inscriure-s’hi, però encara no saben què es trobaran en aquestes intensives jornades de taller.  Seran ells tres capaços d’assolir l’objectiu que es marca el curs?LA CUBANA - ADEU ARTURO.- COLISEUM BARCELONA.

08/05/2022.-Adeu Arturo’ parla del mateix de sempre, de teatre. Del teatre que fem a la nostra vida quotidiana; el teatre que hi ha al carrer, als mercats, a les nostres feines, a la família, amb les nostres amistats i també socialment, on despleguem les nostres habilitats interpretatives en tota mena d'actes, "paripés", festes, casaments, batejos, comunions i enterraments.

Gènere:Comèdia, Musical
Teatre:Teatre Coliseum
Direcció:Jordi Milán
Actors:Xavi Tena, Filomena Martorell, David Ramírez, Annabel Totusaus, Núria Benet, Alex Gonzalez, Montse Amat, Toni Sans, Virginia Melgar, Miquel Arnau i Víctor Gómez
Durada:2 hores ( sense intermig )
Idioma original:Català.
Fins al 22 de maig

TRICICLE Estrena el divertit musical FOREVER YOUNG al Teatre Poliorama de Barcelona.

16/03/2022.-FOREVER YOUNG, que fa deu anys ja va triomfar al nostre país pel seu cant a la vida en clau d’humor, és el primer espectacle en que els tres integrants de Tricicle tornen a coincidir en un projecte conjunt després del descans indefinit de la companyia sobre els escenaris.
Sota la premissa de què la vida són dos dies i no l’hem de malgastar, sis actors joves s’interpreten a si mateixos tal i com seran d’aquí a cinquanta anys per reivindicar que els vells rockers mai moren, fent reviure al públic moments especials de la seva vida amb una banda sonora plena de mítics hits.

La Sala Versus Glòries reestrena el musical “Apologia i escarni de l’estupidesa humana” del multipremiat compositor Marc Timón.


16/03/2022.-La Sala Versus Glòries reestrena “Apologia i escarni de l’estupidesa humana”, una obra de teatre musical del multipremiat compositor Marc Timón, conegut, entre moltes d’altres, per la recent composició de “Magnificat” per a la inauguració de la Torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família.  L’obra està interpretada pels actors i cantants Clara Moraleda (Mar i Cel, Scaramouche, El Llibertí) i Jofre Borràs (Oh Mami, Pecats Imperdonables), i pel violinista Vassil Lambrinov (Blaumut), la violoncel·lista Nerea de Miguel i el mateix Marc Timón al piano. Tots prenen part activa en l’espectacle, no només com a músics.  Es tracta d’un musical que aborda mites universals com la moral, l’amor i l’estupidesa humana contraposant el surrealisme més delirant amb les situacions més banals de la vida quotidiana. L’obra recorre de manera punyent (amb un tint de comèdia negra, thriller hollywoodià i amb referents del cinema fantàstic) tòpics com el cinisme i la hipocresia, les relaciones de parella i també ens mostra com les xarxes socials ens serveixen, actualment, per escampar totes aquestes particularitats de la naturalesa humana.

L'home del vol vertical.- Memória Històrica.
Teatre Gaudí.-  24 FEB - 27 FEB

24/02/2022.-Pere Sastre Obrador, fue un campesino de Llucmajor (Mallorca) con un cerebro privilegiado que reflejado por los avances de su tiempo, a principios del siglo XX, diseñó y construyó un prototipo de helicóptero. Éste es el leit-motiv que nos empuja a contar una historia que va más allá de este fantástico suceso.

AUTOR: Joan Gomila INTÈRPRETS: Joan Gomila, Xesca Forteza i Joan Aguiló. DIRECCIÓ ACTORAL: Frederic Roda AJUDANTIA DIRECCIÓ: Francina G. Ars. DIRECCIÓ PRODUCCIÓ I CONCEPTE ESPECTACLE: Joan Gomila DISSENY DE L’ESCENOGRAFIA I VESTUARI: Joana Serra CONSTRUCCIÓ ESCENOGRAFIA: Felip Forteza PRODUCCIÓ EXECUTIVA I ASSISTÈNCIA TÈCNICA: Antoni Gomila Servera TÈCNIC DE SO I VÍDEO: Gabriel Padilla IL·LUMINACIÓ: Joan Gomila i Gabriel Padilla FOTOGRAFIA: Joan Servera VÍDEO: Domènec Boronat GRAFISME: Impremta Leo

TRICICLE presenta l’exitós musical còmic FOREVER YOUNG.-

23/02/2022.-FOREVER YOUNG, que es va estrenar amb molt d’èxit fa deu anys, és el primer espectacle en què els tres integrants de Tricicle tornen a coincidir en un projecte conjunt després del descans indefinit de la companyia sobre els escenaris.  Sota la premissa de què la vida són dos dies i no l’hem de malgastar, sis actors joves s’interpreten a si mateixos tal i com seran d’aquí a cinquanta anys per reivindicar que els vells rockers mai moren, fent reviure al públic moments especials de la seva vida amb una banda sonora plena de mítics hits.
El musical es representarà a partir del 16 de març al Teatre Poliorama.

ISABEL VIDAL, directora general del Grup Focus, reelegida com a presidenta d’ADETCA.

07/02/2022.-ADETCA, l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya ha reelegit per unanimitat avui 7 de febrer en Assemblea Extraordinària el projecte d’Isabel Vidal i la seva junta per estar al capdavant de l’associació tres anys més i ajudar a construir un PLA INTEGRAL DE TEATRE que reconegui, recolzi, incentivi i faci créixer TOTA LA CADENA DE VALOR DE LES ARTS ESCÈNIQUES. I en especial també, per aquest any, celebrar el 30è aniversari, recordant la història que ha portat a l’entitat a ser on és.

ESTRENA
"LLUM PROFUNDA" de Mariona Forteza.

Teatre Gaudí-Barcelona.03/02/2022.-
Un reportatge radiofònic representat en un escenari. Amb narració, fons musicals i cançons. Tot això interpretat en directe amb la veu i una guitarra. George Harrison i Joan Mascaró es van conèixer l’any 1967 en un programa de televisió anglès ia partir d’aquest moment s’inicia una relació entre tots dos que serà decisiva a l’arribada de la filosofia i l’espiritualitat orientals a Occident. És un espectacle amb versió tant en català com en castellà. Mariona Forteza (Tarragona, 1981) és periodista i també cantant. Ha treballat a mitjans de premsa i ràdio a les Illes Balears i també forma part des de 2013 de Carlos Garrido Escènic.  L’espectacle construeix un retrat dels dos personatges des d’un punt de vista humà (amb problemes i contradiccions), amb la tesi que totes les persones tenen accés a l’espiritualitat. Totes les cançons i les músiques que s’interpreten són de Mariona Forteza o populars.

El gran comediant

20/11/2021.-Una obra de Joel Joan i Hèctor Claramunt, dirigida i protagonitzada per Joel Joan juntament amb Xavi Mira, Sandra Monclús, Àfrica Alonso i Eduard Muntada i produïda per Focus, Arriska Films i Nakatomi. Una història que parla sobre l'amistat, l'ego, la singular professió de la interpretació, les enveges, l'èxit, la gelosia i el fracàs
del 3 de desembre de 2021 al 23 de gener de 2022.

SINOPSI

En Llorenç i l’Ernest són dos grans amics de tota la vida. Els dos van decidir fa molt temps que volien ser actors, però han tingut carreres desiguals. Mentre que en Llorenç fa temps que totes li ponen i ha vist com la seva fama creixia (a l’igual que el seu ego) fins a convertir-se en tot un divo del teatre català, l’Ernest no se n’ha acabat mai d’ensortir. Quan finalment, als 50 anys, l’Ernest decideix tirar la tovallola, en Llorenç li etziba un discurs motivador digne dels millors coach d’autoajuda del món, tot i que ell secretament el compadeix i creu que l’Ernest realment faria bé d’abandonar.

L'HABITACIÓ TANCADA

 de Cia. La Salamandra
Estrena el 12 de Novembre

Barcelona, 3 de novembre de 2021.-
Després de rebre el Premi Born de Residència Teatral 2020 amb l’espectacle El Nino, traduït per Joan Casas, que es va presentar a la Sala Beckett i recentment a l’Escenari Brossa (2021) i després de l’èxit de Ànsia (CRAVE), de Sarah Kane, que es va presentar en dues temporades a la Sala Atrium de Barcelona (2019-2021) La Salamandra trepitja l’escenari de la Sala Versus Glòries com a companyia resident i estrena una obra de gènere fantàstic i de suspens.

El Lliure construeix una programació amb grans noms de la creació i la direcció escènica internacional.-

17/09/2021.-Sota el lema El teatre que ens construeix, el Teatre Lliure ha presentat tota la programació escènica, cultural, digital i educativa que es podrà veure a Montjuïc i Gràcia durant la Temporada 21/22. Una programació que posa el focus en la tradició teatral de l'Europa central i de l'Est mitjançant d’una trenta d’espectacles tant nacionals com internacionals, que aborden temes com la violència o la família.

 TORNA "ANGLE MORT" - RE-ESTRENA 4 D'AGOST

04/08/2021.-Barcelona.-
La Sala Versus Glòries re-estrena un dels èxits de la temporada “ANGLE MORT” una comèdia de Roc Esquius i Sergi Belbel sobre els acomiadaments empresarials dirigida per Lluís Elías. 
L’obra juga amb la paraula i el gest, la tensió entre allò dit i no dit i amb dos espais que conflueixen simultàniament.  L’encarregat per dur a escena aquest repte dramatúrgic és en Lluís Elías, membre de Els Joglars des de 1988 i fins el 2007. La seva trajectòria amb la companyia (nou obres de teatre, tres sèries de TV i una pel·lícula, entre d’altres coses), el converteix en un expert en gestualitat i precisió, una de les característiques que requereix l’espectacle i que ell domina a la perfecció.

L’ATÀXIA DE FRIEDREICH SURT A ESCENA A “EL TEMPS QUE CONTA”

08/07/2021.-El Teatre Gaudí de Barcelona estrena l’obra “El temps
que conta”. En aquesta producció de Versus Teatre, dos germans, l’Aitor (Òscar Jarque) i el Toni (Carlos Martinho), es retroben per assistir a l’enterrament del seu pare després de cinc anys sense veure’s. El Toni pateix una greu malaltia degenerativa i vol recuperar el temps perdut amb el seu germà. Tots dos descobriran que el temps no retrocedeix, però que ens conta  moltes històries si estàs disposat a escoltar-les.

JORGE JAVIER VÁZQUEZ presenta su nueva comedia, DESMONTANDO A SÉNECA

06/07/2021.- Barcelona. Escrita y dirigida por Juan Carlos Rubio, la obra arranca en el momento en que el popular presentador quiere dar un discurso sobre el libro De la brevedad de la vida de Lucio Anneo Séneca, el gran filósofo cordobés. El motivo es que Jorge Javier, cansado de que todo el mundo considere frívola su labor en televisión y después de sufrir un ictus, cree que ha llegado el momento de ponerse serio y compartir con el público algunas de las cuestiones fundamentales que nos preocupan a todos: ¿qué es la vida?, ¿qué hacemos para aprovecharla?, ¿malgastamos nuestro bien más preciado, el tiempo? .

DESMONTANDO A SÉNECA se representará en el Teatre Tívoli del 23 al 25 de julio, en 6 únicas funciones.


02/06/2021.-Pepe Viyuela protagoniza "Esperando a Godot", el clássico de Samuel Beckett al Teatre Goya.

La obra se divide en dos actos, y en ambos aparecen dos vagabundos llamados Vladimir y Estragon que esperan en vano junto a un camino a un tal Godot, con quien (quizás) tienen alguna cita. El público nunca llega a saber quién es Godot, o qué tipo de asunto han de tratar con él. En cada acto, aparecen el cruel Pozzo y su esclavo Lucky (en inglés, «afortunado»), seguidos de un muchacho que hace llegar el mensaje a Vladimir y Estragon de que Godot no vendrá hoy, "pero mañana seguro que sí"

Alguns neixen estrellats

1 abril 2021.-Joan Pera torna al Teatre Condal acompanyat per David Olivares amb l'obra dirigida per Enric Llort Alguns neixen estrellats. Aquest matí, la companyia de l'espectacle ha presentat l'obra. L'amistat entre Pera i Olivares ve de lluny, quan van estrenar El fantasma de Canterville també al Teatre Condal. "Treballar amb l'Olivares és una sort!" diu Joan Pera, que creu que a l'obra representen personatges contraposats "com fèiem el Paco Morán i jo a La extraña pareja". David Olivares assenteix i explica que s'entenen molt bé en escena. "Amb tot això de la pandèmia, tenim les ganes i el dret a riure" sentència Pera.

Coincidint amb el 40è aniversari de l'intent de cop d'Estat de 1981, el director Àlex Rigola presenta al Lliure de Gràcia del 8 d'abril al 2 de maig 23 F Anatomia d'un instant, una proposta de teatre document sobre aquest fet transcendental de la història de la Transició i la democràcia espanyola.

.

Esto es un párrafo. Puedes cambiarlo y poner tu propio texto, editar el formato y añadir enlaces.